Tuesday, July 19, 2011

bus bunga vs bus rapid

bus kegemaran..kihkih

salam readers..

hehe..arini aku nak citer pasal pengalaman aku naek bus untuk ke kelas aku di seksyen 17...
oleh kerana kolej aku kat seksyen 7...so aku n kawan2 aku terpakse naek dua bus untuk sampai ke
kampus INTEC seksyen 17..huhu...
pagi tadi kire 1st time la aku naek bus ke kelas...selama ni asyik tumpang kawan je...huhu
kelas pagi tadi start kul 930...pagi lagi aku dengan nik (classmate merangkap roomate) aku bangun..
rapid pass

pas siap mandi sume..dalam kul 830 kitorang kua kolej...tunggu la kitorang bertiga (linda sekali) juga classmate
aku...huhu...
tunggu punye tunggu...datangla bus rapid no 603 ni...pas scan pas sume kitorang pun duduk menuju ke
seksyen 2 plak...da sampai seksyen 2 kitorang kena tukar bus no 529 plak untuk ke INTEC...
sonok beno gayanye dpt naek bus

ish3...memang banyak dugaan dan cabarannye...dala aku puasa arini...huhu...sabar jelaa....
adela dalam 20minit menunggu...bus yang dinanti tak datang2 jugak...
tetibe datang satu bus mini ni...nama bus tu bus mawar....pergh...shah alam ni
nik my roomate

memang suke
kasi name pokok ngan bunga agaknye...kolej aku dala nama mawar...huahuahua..
berbalik pada cite bus tadi...pergh...da rasa macam naek bus safari yang kat dalam zoo lak ai...
nak tau sebab pe? sebabnye dala bus mini je...pastu lantai dia siap letak karpet macam kat surau dow..
bus bungeeee...=)

da tu kat siling bus tu siap ade frame gambar driver dengan pelancong beb...hahahahaa..
rase macam nak pecah perut aku tadi...puas tahan gelak....
mane taknye...dala kat tempat driver depan siap ade hiasan pokok2 n bunga2 lagi...
naek bus ni rase mcm pelancong kt thailand dow,,

siap ade pasu n jam meja lagi beb...da macam bilik aku tengok bus tu...kihkihkih...
tapi takpe...aku rase seronok...sebab ni sume pengalaman....dan yang paling best...
driver bus bunga tu sentiasa senyum dengan penumpang dia....bagus bukan?
sifat camni la yang kita patut amalkan....hikhik...
oh pakcik driver...bus pakcik da macam bus safari dalam zoo la...ngeee...
kelakar...but interesting..!
thumbs up untuk pakcik bus bunga...heheheeeee...!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...