Monday, December 24, 2012

SOAL KAWEN : Part ?? | Misi mencari cincin lelaki

salam readers.

hai korang? hai B2B kat luar sane? hows preparation?? aku? alhamdulillah. makin banyak yang da setel. cume dokumen masih pending. huhu. selamber je kan?huhu. in shaa Allah akan aku setelkan sebelum aku daki broga wiken ni. huhu.

hmm. memandangkan sebenarnye aku nak cite pasal pengalaman aku cari cincin kawen lelaki ni. so stret 2 d poin. 1st aku nak cakap. "STRESS". korang tau tak betapa susahnya nak cari cincin lelaki yang tunang aku suke?? skang barula aku tau yang tunang aku ni cerewet orangnya. aaaaaa..stres tau nak cari cincin dia. bila da berkenan, takde saiz plak. bila da jumpe, murah sangat plak. macam cincin mainan. pastu batu nak kaler tu la inila. aduh. memang stres tau tak?? kalah pompuan oke!

sebelum ni da tengok kat seri pinang kat PKNS Shah Alam. ade tapi palladium ke ape tah name jenis cincin tu. da bekenan tapi mahal nak mampos. bukan dalam bajet aku la. pastu tengok plak kat kedai2 dalam PKNS tu takde plak bekenan kat ati en.tunang. dia nak batu hitam. leper la apela.adoila. aku pun tak cerewet camtu.

pastu minggu lepas kitorang g plak sekitar SOGO and Jalan TAR. ade banyak kedai silver. and sangat banyak cincin yang dia nak tu. sebijik macam dia nak.tapi harga dia murah sangat. tak sampai ati plak aku nak belikan yang tu je untuk en.tunang. en.tunang cakap takpe. tapi aku tau sebenarnya dalam ati dia taknak yang tu. yela, ni untuk kawen kot. biala yang mahal sket kan.

so, misi ari sabtu tu tak membuahkan hasil. ahadnya kitorang g plak Jusco Seremban 2. masuk kedai ni. masuk kedai tu. last2 decide nak beli yang kat Poh Kong je. alhamdulillah. jumpe jugak akhirnya. ekceli, aku rase lau aku tak desak or gertak sket en.tunang mesti sampai arini pun still tak jumpe2 jugak cincin yang dia nak. huhu. nasibla harga masih dalam bajet saya. tapi kaler batu tak sama macam yang dia nak. but seriusly, this one is better. saya sangat suke! saya pun harap en.tunang betul2 suke jugak. bukan dia amek sebab saya da gertak dia da malas nak cari and suh dia je cari senirik. heehehee.



p/s: pengajaran yang saya dapat, en.tunang adela seorang yang sangat cerewet. huhuhu. barula ku tahu. tension tau T_T

SOAL KAWEN : Part ?? | tag doorgift

salam readers.

stret 2 d poin. aku ni kedekut sebab skang ni jobless. pastu nak kawen lak kan. so, aku decide untuk buat seniri je tag doorgift aku. so ini la hasilnya..

ekceli gambar aku google je. then aku edit seniri..

okbye!

SOAL KAWEN: Part ?? | Hantaran

teaser

SOAL KAWEN: Part ?? baju nikah | baju sanding

baju nikah | tempah

baju sanding | tempah khas

Sunday, December 23, 2012

DIY Guestbook..

jeng..jeng..jeng......



























ok comot!

okbye!

Wednesday, December 5, 2012

Bicara Tokoh bersama Tun Dr.Mahathir yang disayangiii

salam readers.

comelnye Tun M posing..thehehe

arini saya telah mengikuti parents saya ke Felda Kemasul, Triang, Pahang untuk majlis Bicara Tokoh bersama idola saya..ye..ye..saya tau dia juga idola kamu..kamu..kamu..mulenye memang malas nak join sebab ingatkan ini adalah perhimpunan politik..oh..nononono..saya tidak minat politik. rupenye ceramah dari Tun.M yang paling saya sayangiiii..hehe..sayang harusla begitu..thehehehe...
oh seperti biasa.hanya dapat tgkp gmbo beliau dr jauh. separuh pulak tu

kenapa saya suke Tun?? sebabnye pemikiran Tun sangat jauh. sejauh mane?? ooh..mungkin bukan sejauh dari bentong ke kemasul..tapi jauh ke depan uols.! siyesly Tun seorang yang sangat2 mengkagumkan saya. sume idea2 yang diberikan tidak terfikir oleh orang laen hokeh! he's so smart. saya ternganga mendengar bicaranya tadi # ok, ini tipu.
tidakla sampai ternganga. tapi memang awesome! takde satu pun katanya2 yang dapat saya persoalkan semula. sepertinya Tun mempunyai kuasa magik yang dapat membuatkan saya terpana sepanjang bicara itu dijalankan. # kenapela saya tidak begini ketika belaja..dush2!!
nampak kan..saya ternganga...aaaaa..

thehehe..papepun arini saya rase sangat bertuah sebab dapat berjumpe dengan idola saya ini. sebenarnya ade sesuatu yang ade pada Tun yang membuatkan saya teruja untuk berjumpe beliau.  wajah Tun mirip wajah arwah atok saya yang meninggal 9 tahun lepas. dan lagi satu..arwah atok sangat meminati Tun..and FYI guys, umur mereka juga sebaya. ah tibe2 jadi syahdu pula. i really miss my late grandfather..hmm..semoga arwah  atok dan wan tenang di alam sana.. # al-fatihah.

tak dapat begmbar ngn real, poster pun jadilaa.. 

tak sangka jumpe kakak angkat time skola dulu kat sini..lebiu kak faidz!

nota kaki: harap2 malam ni mimpi arwah atok n wan. siyes rindu merekaa...Tun pun boleh juge..thehehe..semoga Tun dikurniakan kesihatan yang baek dan dipanjangkan umur dan juga semoga impian Tun tercapai..aminn..
# salah satu impian Tun nak tengok orang melayu bersatu padu..

okbye!

DIY Veil (teaser)

salam readers.

ok kakak2 nenek makcik2 sekalian. dengan ini saya mengumumkan bahawasanya saya akan men'delay'kan projek DIY Veil saya buat masa ini kerana..kerana..kerana..bahannya belum cukupan dong.! ding.! dong.!

teaser la sangatttt..




nota kaki: doakan projek ini berjaya ye kawan2 sekalian. thehehee.. (^_^)
supaya ini bukan "hot2 chicken shit"..nonononono..

okbye!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...