Tuesday, February 22, 2011

OH Lelaki Part 2

1. Bukan ke saya dah cakap “I Love You” semalam?

Ya, ya. Tak dinafikan perempuan ni selalu nak sangat si lelaki cakap those three little words, tapi tapi! It is somehow isn’t much important to most men. Jadi, terimalah kalau si dia tu macam tu. Dah beliau macam tu, nak buat macamana, ye tak? Tapi tu tak bermaksud he loves you any less pun! Tengok cara dia, that should communicate louder than his words. Action speaks louder than words kan? Hoho.

2. Awak nampak cantik sayang!

Hah, kalau kita tak nak standard jawapan, jangan tanya standard soalan! Itu memang akan buatkan lelaki ni off as there’s no right answer. You are going to disbelieve him anyway. Jadi jangan tanya, lebih baik tanya budak2 because kids don’t lie. Tee heeeee

3. Saya tak tengok dia la!

Lelaki tetap lelaki. Itu kenyataan yang tak dapat disangkal lagi. Kalau kita tengah makan dengan dia kat sebuah kedai/restoran etc, tiba-tiba dia notice the pretty girl at the cashier. Jangan complain! She’s pretty, that’s why he will notice! That is what we called his primal tendency. Kita tak boleh ubah what comes naturally to him dan tak perlu nak overly jealous about it. Hey, he loves you, so what? Hahaha. *tapi if he goes over the limit then you should do something! Haha.

4. Awak tak ready lagi? Dah lambat la!!

Well, dia dah cakap pukul 9, jadi maksudnya pukul 9, bukan 8.59 mahupun 9.01. He will never ever understand about being fachionably late. Membiarkan dia menunggu sementara kita mencari di mana kita letak kasut yang nak dipakai tu bukanlah satu idea yang bernas. Cuba hormati masanya. After all, you both can spend more time together. ^.~

5. Baju/dress tu cantik!

Lelaki sangat suka bila kita mengambil nasihat mereka dalam fashion. Kenapa? Sebab dorang akan rasa gembira sebab kita dressing up for them and not to impress other men! Haha. Kalau dia suka anda dengan shawls, then by all means buy shawls. He will appreciate the thought. :’)

6. Awak bosan?

Dia mungkin akan bercerita pasal game mybrute, his brute hero etc, but please look interested! It is at least you can do for all the hours that you’ve tortured him pasal beauty talk, baju mane yang cantik untuk dipakai, gossip pasal artis, etc. Hehe.

7. Awaklah orang itu!

Tak nak ke dengar those words from your man? Mesti kita akan rasa best bila they did it, take it as a compliment from your man, then, don’t let yourself go. Dia nak jadi the most luckiest guy in the room when you both walk in as a couple. Hohoho.*and sometimes they did proud of themselves when they walk with you in public with this dialog in their heart,”hey, this girl is mine. hahaha”. Then if you coincidentally nampak dia senyum2 tetiba, it should be he’s murmuring to himself. hahaha.

8. Saya tak fikir tentang apa-apa pun..

Jangan terlalu memaksa bila dia diam, jangan terlalu push dia. Kadang2 mungkin dia pun tak tahu apa yang dia rasa dan sometimes, giving him a little space will help him to sort things out. Things ain’t going to be okay if you push him harder. It might turns out to be the other way around. So ladies, take note!!! :’)

9. Ya, saya pakai niii!

Jangan tanya your man, awak nak pakai baju ni ke?, dengan muka yang macam tak puas hati atau sebagainya. Ohh, you better not! tee hee . Jangan jadi choosy dan queen control sampai ke tahap itu. Tapi jika anda mahu dia berpakaian seperti yang anda mahu, you better tell him earlier before he puts anything on. May be he might consider about it.

10. Biar saya betulkan!

Lelaki tak suka bermain dengan game teka-teki. I mean, if you ada masalah, tell him. Dia mesti akan nak cari solution untuk kita, dan itu semestinya cepat dan percuma. Hehe. Men are wonderful creations if you know how to deal with them on a daily basis. *saya pun tak master lagi bab ni. hoho.



“Most men know how to talk a talk,
Real men know how to walk a talk”

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...