Friday, December 30, 2011

sayonara 2011 =(

salam readers.


salam tahun baru untuk semua. hmm. cepat betul masa berlalu. pejam celik pejam  celik, da nak masuk 2012 da. sedih lak rasa. da macam2 benda berlaku dalam tahun 2011 ni. dalam tahun ni jugakla aku dapat masuk DPLI kat UiTM shah alam. bersyukur sangat dengan kurniaan yang Allah da bagi kat aku. Ya Allah.Alhamdulillah atas rahmatMu. =)

lau  nak ingat balik sume memang tak cukup page la aku tulis. macam2 da aku hadapi dalam tahun 2011 yang bakal berlalu tak sampai 24jam lagi ni. hmm. rasa sedih pn ade. rase gembira pun ade. agak2 ape azam tahun baru korang ae? aku? macam besela. tiap2 tahun aku harap aku akan terima jodoh dan yang pasti aku harap "dia" adalah yang terbaek untuk aku. hehe, gatai bukan? *adeakukesah*

perjalanan hidup aku masih panjang. aku kena tempoh pelbagai2 lagi dugaan dan cabaran untuk tahun depan. entah apela agaknye dugaan tahun depan kan. hmm.pasrah. aku harap aku tabah dan kuat untuk hadapi semuanya.

bese lau tahun baru nak masuk mesti da list kan azam tahun baru kan kawan2? ape azam tahun baru korang kali ni. antara azam yang aku nak sangat ia berlaku:

1) ofcoz, aku nak tamatkan zaman bujang aku. hehe.
2) aku nak jadi sorang pendidik yang berjaya dan disayangi. sweet tak?
3) aku nak jadi sorang isteri yang taat dan patuh pada suami aku nanti. *beranganpuntakbleh*
4) nak jadi anak yang dapat balas segala penat lelah mak abah aku.
5) teringin nak bawak semua family aku g bercuti dan kos nye aku yang tanggung. *lamedaazamnitau*
6) lau boleh, nak tengok mak abah dapat g haji tahun depan. *amin*
7) nak miliki sebijik kete sendiri. da taknak tumpang orang lagi da. *insyaallah*
8) nak baiki kelemahan diri dan tingkatkan lagi kelebihan *cehmacamlaadekelebihankan*
9) taknak buat mak n abah nanges sebab aku *insyaallah*
10) nak semua orang bangga dengan diri aku. *amin*

...................................................................................................................................................................
..............................................................................................................................................................


sila isikan ruang kosong..ehee

SELAMAT DATANG 2012. DAN SELAMAT TINGGAL 2011.
MOGA SEMUANYA AKAN TERUS LANCAR.

p/s: ini entry terakhir untuk tahun 2011.

Tuesday, December 20, 2011

wedding Ain & Rauf (my ex-uni) on 17&18 Disember 2011

sekitar majlis wan nazatul ain & abdul rauf. mereka sangat sweet dan sessuaai. cantek dan ensem gitteeww. like like like.!!!







selamat bergelar suami isteri


akad nikah

damn gojes my dear..


all no.43 tmn cempaka members

gedik2

purple


frenship 4eva


red

sepadan sangat

i like the backgroud

semoga kekal hingga ke syurga. amin.

Saturday, December 17, 2011

jumaat - Midvalley + sogo + jln TAR, sabtu- wedding ain & rauf

salam readers.


yeah.! dua ari yang sangat penat. mane taknye. seharian bejalan. eh salah. da dua ari jadinye duaharian la..haha. jumaat, aku ngan nani (ex-classmate) aku g berjimba2. orang laen dok sebok ber "kolokium"..aku ngan nani dok buat kolokium senirik. haha. bagus sangatla wa cakapluuuuu..!


first, kitorang g mid dulu. g nonton filem "songlap". huh. takdela "songlap" sangat filem ni. bese2 je bagi aku. aku kasi 3/5 bintang je. jalan cite da oke, cume kena banyak tambah scene2 kelaka la baru syok. yela, kan shaheizy sam belakon tuuu..hehe. lagi satu cite ni tergantung la plak. hmm. nyampah tul tengok cite tergantung camnih. haish.

orait2. stop cite "Songlap". pas abes movie, kitorang pun g la menjimba2kan diri dalam midvalley tu. skali nampak ade deko2 hari natal kt lobi. so..ape lagi???


snap gambar jap..



tapi saya memang comel oke ;p

yee..saya memang bajet comel..so??




esoknye (sabtu) aku g kenduri my ex-classmate time kat dungun dulu. sape lagi lau bukan ain n rauf. jauh tuuuu.. sampai ke jerantut kitorang g semata2 nak g wedding mereka. sonok bangat. sebab ape? sebabnye aku dapat jumpe sume my ex-housmate time kat melaka dulu. ade reha, yuyun, mai n lyin. woohoo..best wok.! cam reunion lak ai semalam. masing2 bawak pasangan. termasukla aku. hikhik. *blushing* ;p


tadaaa..kwn2 nila my "buah hati"



haha. semalam aku da introduce my mr.B kat sume my ex-housemate taman cempaka. hihu. sume tanye "bila u nak kawen?". huhu. aku sengeh je cam kerang busuk sebab aku takde jawapan untuk solan itu. miahaha. nak jadi cekgu takle buat camtu tau lau anak  murid tanye. haa..ni lect aku yang cakap. cekgu kena lebih bijak dari anak murid oke. huhu. pas lepak dalam 2-3 jam kat umah ain, kitorang pun gerak ke lurah bilut? haa? buat ape?


lau nak tau..bak 100.!! ehee. ala, mr.B nak melawat bakal bapak n mak mertua la tuuuu..hikhik. takdela. kitorang nak g bedal durian, rambutan dan manggis di umah aku. woohoo..! heaven2. beb kot dapat makan buah2an tempatan. free lagi..eheh. pas melantak, kitorang pun gerak ke KL. sampai shah alam dalam kul 9 camtu.

sekian.

Wednesday, December 14, 2011

Sentappp!! :(

tadi dia datang
sebab saya ngadu masalah laptop
tapi saya langsung tak mintakuntuk dia datang
dia yang "offer" nak datang
pastu kan......................







dia betulkan laptop
then dia cakap "buat penat je datang jauh2"

dan dia terus blah macam tu je
sentapnye hati saya time tu
saya tengok dia jalan terus
langsung tak toleh sikit pun kat saya








saya terus nanges
orang yang lalu lalang sume tengok
malu sangat saya rase :(




masa saya pandang dia pergi
airmata ni laju je kuar
tapi.........................................
sikit pun dia tak toleh belakang


egonye dia
ape salah saya??
kalau saya tau camne nak baiki
saya tak mintak tolong dia
saya taula saya ni bodoh
bende kecik macam tu pun tak le setelkan sendiri



eee...bodohnye saya!
nyesal dulu tak amek IT
lau tak takdela dia pandang rendah kat saya



pas dia pergi
saya duduk kat kusi tu sorang2
dengan harapan dia akan patah balik dan pujuk saya
tapi.................................................... :(






setengah jam saya tunggu
dia tak muncul2 jugak
saya pun balik




dalam perjalanan balik
saya berenti duduk kat kerusi bulat
dan saya nanges lagi
puas saya fikir
ape salah saya diperlakukan camtu?





skang...
saya sangat sedih :'(
sampai hati dia buat saya camtu





saya nekad
saya tak kan susahkan dia lagi
saya nak berdikari
macam dulu
walaupun saya takde sape2
saya boleh survive sendiri
buat ape saya nak takut
Allah kan sentiasa ade untuk kita???



thank u Allah untuk pengalaman ini :)



nota hati elby : kolej mawar : 9.26 p.m

Tuesday, December 6, 2011

Qisya Arabella Danella

Qisya Arabella Danella Juhinin (051011-051211)

salam readers.
arini aku nak kongsi 1 kisah sedih tentang seorang kawan rapatku masa di skola dlu.
nama dia dot (bukan nama sebenar). hmm. berat rase ati nk cite. tapi aku dedikasikan entry kali ni pada arwah anaknye. Qisya Arabella Danella.
semalam dot call aku. suara dia macam dalam kedaan kelam kabut. mula2 aku ingatkan dia saje nak tanye kabar. sebab kami da lame tak jumpe. lagipun dia di sabah sebab suaminya orang sane.
05 oktober 2011. tarikh keramat bagi dot dan pasangan sebab dapat cahaya mata pertama mereka.

sape lagi kalau bukan Qisya. lepas dot bersalin aku dan sorang lagi best fren aku (pka) tefon dot untuk tanya kabar dia dan baby nye. memang eksaited sangat kami time tu. yela. teruja sebab kami da jadi "aunty" kn? hehe. macam2 kami borak dengan dot time tu. tapi dia tak banyak cakap sangat sebab time tu baby dalam hospital. kami sempat dengar Qisya nanges dalam tepon. waa..lagi teruja la kami nak jumpe Qisya. dot kata dia nak balik awal tahun depan. dalam hati kami, tuhan je yang tau betapa eksaitednye nk jumpe Qisya.
lepas tu. lame dot menyepi....












semalam. 05 disember 2011.
aku dapat call dari dot.


"baya, aku ade sesuatu nak cakap kat ko ni" time ni siyes sangat bunyi sore dot. aku da start cuak.
dot cite satu2 kat aku. Ya Allah! time ni betapa terkejutnya aku dengar berita dari dot.
sambil nanges dot cakap "baya, Qisya da takde........"
innalillah.....Ya Allah, cepat betul Kau ambil Qisya dari kami.
hanya sekejap Kau pinjamkan dia pada kami.
dot cakap Qisya meninggal sebab paru2 di dijangkiti kuman.
diam tak terkata aku dengar cite dot. satu2 dia citerkan pada aku.
yang paling sedih, Qisya hidup genap usianya 2 bulan.
dot jugak cakap..dia sempat dukung Qisya buat kali terakhir masa kat hospital tu.


sambil aku taip entry ni. aku nanges. walaupun aku tak sempat jumpe Qisya, tapi aku sangat terasa kehilangan baby comel tu.



Qisya,
makcik doakan Qisya bahagia di alam sana.
walaupun makcik tak sempat jumpe Qisya. makcik sayang sangat kat Qisya.
makcik tau Allah lebih sayangkan Qisya.

kepada dot,
aku harap ko tabah hadapi dugaan ini.
aku sentiasa doakan kebahagiaan ko di sini. sahabat =)
p/s: entry ini didedikasikan khas buat baby Qisya. 05122011
Al-Fatihah.......

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...