Sunday, October 30, 2011

AFamosa Resort Melaka

salam readers.

hai sume.! pecer korang? eh eh. macam poyo je aku tanya cam tu. ecece. huh. da lame rase tak update blog. yela. blog jela tempat aku meluahkan rasa dan cerita. yiiha. ayat TIDAK BOLEH BELAH di situ ye. miahaha. lantak ler. blog aku, so aku punye suke la. sabtu 29 Oktober 2011, opis kakak ipar aku ade buat family day kat AFamosa Resort. time kakak ipar aku ajak tu. eksaited giler aku nak pegi. gile kau.! sape tak nak g bercuti. FREE lak tu. dala memang skang aku sangat2 perlukan cuti. eheh. maksud aku vacation la. huhu. walaupun sehari je. sumpah best.! rase tak puas mandi kat situ. 1st2 masuk pun aku da teruja tengok environment dia. cume parking jela takde. cam hampeh. huhu.  ni la serba sebanyak gambar yang sempat kitorang rakamkan untuk kenang2an korang. eceh. tetibe. enjoy.!


dak Qis masuk game ape tah

kami cume pemerhati tegar

pass

slps puas bermandi mande

hepi family

all gurlz

saranghae

bye2 afamosa

main entrance


haa. sebelah malamnya kitorang g makan ikan bakar lak kat umbai. pergh.! terbaek wok.! memang syok melayan ikan segar terbaek dari laut. ngeehee. lagi best bile MAKAN FREE. yariba2 andre2. sumpah mewah hidup aku cenggini.! malam tu kitorang melantak kaw2 punye. ngeehee. yang speselnye ikan bakar kat melaka ni makan dengan nasi lemak tau. adela dalam 10 bungkus kitorang hadap malam tu. miahahaha. makan budok. makan budok.!


nasi lemak limapulohsen

cicah ikan bako

jeli kelapa pandan

otak2 melaka. terbaek.!

smntara menunggu mknn smpai

feveret der. sotong celup tepung

ikan bako. ikan apetah nme beliau

kailan ikan masin

kupang sweet sour

burrp....alhamdulillah

after mencekik

adik aku dok teka teki dgn aku. ngah, menu ni ala2 ape? aku jawab ala2 thai kot. dia kata. salah.! ala.....kassiiimmm..nk terkeluar balik makanan aku dgr jwpn adik aku. sengal betul.! cis.!

malam tu pokai kakak ipar aku. adela dalam RM88.60 kena cas malam tu. hehe. thanks kakak iparku.!

sekian saja dari saya. melaporkan dari melaka bandaraya bersejarah. sekian.

p/s: aritu en.B ajak g genting ngan sunway lagoon. ish. tak sabarnye den.! ^_^

Saturday, October 22, 2011

=(

Ya Allah,

beri aku kekuatan untuk hadapi hari2 mendatang
beri aku kecekalan hati untuk terus hidup
beri aku ketenangan hati demi masa depan
beri aku keteguhan iman agar aku tidak terus hanyut.


amin :'(

Wednesday, October 19, 2011

...


"Berbahagialah kau di atas kesengsaraan orang lain. sesungguhnya kebahagiaan seperti itu hanyalah sementara. hidup ini umpama roda. kau tidak selalunya di atas. suatu masa kau pasti merasa peritnya berada di bawah."

Sunday, October 16, 2011

hepi bufday yol & kakngah

balik baru ni mak belikan kek n banje KFC sempena bufday yol n kakngah. ehem2. kak ngah tu saya la.! ehee. memang tiap2 tahun pun mak akan beli kek. teringat time kecik2 dulu. tiap kali bufday kitorang adek beradek, mak mesti buatkan kek untuk kitorang. siap ade kueh2 n jajan2 sampingan lagi untuk kitorang. sweet sangat mak kitorang. even kitorang tak pernah celebrate bufday kat umah dengan kawan2 atleast mak tak pernah lupe raikan sume tu untuk anak2 dia. hmm. bila la aku leh balas sume jasa2 mak ni. Ya Allah, Kau makbulkan la hajat hamba Mu ini. amin.

bufday girl n boy

the cake

thanks mak untuk sume ni. kak ngah saaaayang mak.! kak ngah harap kakngah dapat balas sume jasa mak pada kakngah. insyaAllah. moga Tuhan panjangkan umur mak dan murahkan rezeki mak. amin.^_^

Wednesday, October 12, 2011

saya bukan penggemar tutti fruitti

salam readers.

hai2 sume. lame aku tidak mengapdate blog. so, arini tibe2 ade mood lak nak update walaupun badan tengah panas. *demam. sob.sob =(*. takpela. aku redha. nak buat camne kan. da Allah nak turunkan penyakit pada aku. kenala pasrah. orang cakap lau sakit ni leh hapuskan dosa2 kecik kita. ade hikmahnya jugak aku demam. nasib baek esok last kelas minggu ni. lau tak tak pasal2 aku kena skip kelas. ok, meh aku cite terus tujuan sebenar aku tulis blog arini. aku cume nak cakap kat korang2 sume yang aku tidak suke tutti fruitti. nape? entahla. bukan selera tekak aku. dari aku makan mende alah ni better aku minum cool blog yang sangat2 sedap. huhu.tadi 1st time la aku mencube makan tutti frutti tu. ya Allah, sumpah tak sesedap yang aku sangkakan. ku sangka panas hingga ke petang, akhirnya aku kena demam. haih.! ape punye peribahasa aku tibai 2? ah. lantak ler. cekgu BM aku tak kesah punye. kan2 cekgu Rosli? hee. mule2 memang teruja giler aku nak makan tutti frutti ni. tapi bila da rase. makaih. bukan taste aku la. bf aku pun setuju dengan aku. tak la sedap mane mende alah ni. aku tengok kemaen lagi orang laen2 dok war2 kan kesedapan beliau. huh.! seb baek aku tak amek banyak tadi. sebelum tu kitorang makan kat secret recipe. kekonon nak rase kelazatan chicken cordon bleu. ni nik yang suggest. katanye sedap. so, aku tryla. nasib baek memang sedap. tapi takdela sampai aku buat thumbs up kat abang kedai secret recipe tu kan. huhu.


oke.mmg sy xpndai hias

tapi sy xkesah pn.

pakse mr.B amek gmbr

buah ati sy ^_^

decoration

kami dan persona

chicken cordon bleu

ntahla ape namenye ni

air ni xle lawan jus kt DC. huh


pasni saya taknak da makan tutti frutti.. lau orang banje saya belasah jela. hee. takkan nak tolak rezeki kan. ^_^

p/s: da 2 minggu tak dating dgn mr.B. hukhuk

Sunday, October 2, 2011

sedih :'(

sedih.
dia berubah.
dia da tak macam yang aku kenal dulu.
dia kasar.
tak selembut mula2 aku kenal dulu.
dulu yang tak pernah tinggikan suara dengan aku.
dulu yang sabar melayan kerenah aku.

sedih.
ini bukan pertama kali dia begitu.
aku salah hanya kerna mahukan perhatian.
perhatian dari seorang lelaki
bergelar kekasih.

sedih.
mungkin aku silap.
silap menilai sikap sebenar.
dia bukan seperti yang ku duga.
dia kasar.
dan aku tak suka.
lelaki seperti itu melayan wanita.
yang lembut hatinya seperti aku.

sedih.
aku serah semuanya pada Takdir.
lebih baik aku berdiam diri.
aku kecewa.
terluka.
dengan kata2nya.

-nota hati elby-


mata saya bengkak sbb byk nges :(




Saturday, October 1, 2011

2 helai baju + 1 seluar + 1 belt + secret recipe + wayang = SupEr DupEr HEPI

hahaha. memang tajuk aku panjang tak hengat. takpe la. lagipun mane ade limit pun kan nak tulis panjang manepun. lagi satu sukati aku la nak tulis ape pun. ape korang kesah yedak? harini sumpah aku hepi giler. sebab bf aku menunjukkan efforts dia untuk raikan bufday aku. huhu. jujur memang dia sorang yang sangat tak pandai nak tunjukkan kasih sayang dia kat aku. tapi harini dia da buktikan dia boleh sebenarnya. pagi2 bute lagi dia da mesej aku pagi tadi anta mesej yang dia rase aku tak hepi dengan care dia celebrate bufday aku semalam. hmm. ekceli aku takdela tak hepi. cume aku tak nampak sangat effort dia semalam. haha. amekaw. harini dia tunjuk. tadi dia bawak aku g sunway piramid. first, kitorang g makan kat secret recipe. aku tak nak. tapi dia pakse. dala pakse aku makan kek lak tu. padahal dia tau aku memang tak suke kek. tak pela. aku taknak kecikkan ati dia. so aku pun orderla kek, banana split and dia order ice blended chocolate. pas abes makan kitorang g tengok wayang cite The Smurfs. sumpah tak best pun cite tu. haha. tapi layankan aje. dala tiket TGV mahal giler. memang cekik darah tol TGV ni. da takde pilihan bedal jela. lagipun bukan aku yang bayar pun. hehe.pas tengok wayang sume kitorang pun balik. sebelum balik dia kasi aku adiah tau. dia kasi 2 helai baju (blous+kemeja) , 1 seluar, 1 belt. huhu. banyak betul. terkejut aku tadi.rase nak nanges pun ade. aku ni bukanla materialistik sampai dia kena kasi aku sume tu. hukhuk. memang terharu sangat tadi. dan rase bersalah kat dia. sian dia. macam2 dia da korban untuk aku. hmm.


him with ice blended chocolate

sayang luv B

banana split

yummy.!

sayaaaaang B.!

miahahaha
the cake
he gave me *nak nanges* T_T

thanks sangat2 B sebab buat sume ni semata2 nak buat orang hepi. really appreciate that. you are so sweet sayang. luv u forever and ever. oops. terjiwang lak kat sini. theehee. ^_^  muuuuuahhhh.!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...