Friday, September 30, 2011

Satey Famili

haa. ni dak pka yang aja aku makan sate kat fudkot meru ni. memang best wok.! siyes tak tipu. harga pun mura. 60 sen sahaja. berbaloi2. besa pun besa beb. tapi kuah dia bese2 je. janji sate dia terbaek. huhu. tadi bf aku bawak g makan kat sini. ekceli da delay bape lame kot hajat nak makan sate kat sini terbantut. alhamdulillah. da tertunai jua hajatku. miahahahaaa.


sedap dow sate nih

25 cucuk sumenye

mr.B yang pelahap

yang paling tak bole blah bila aku tanya mr.B sedap tak sate ni? dia kata besseee je. tapi kemaen dia pelahap punyela banyak. pedooh punye mr.B. da sedap tak nak ngaku. huh.tak nak kalah jugak tu. ele. tengok lidi dia pun bole tau sedap ke tidak. makan sampai licin lak tu. fine.! tak nak ngaku konon.! buweekl.!

dimulakan dengan bismillah. disudahi dengan alhamdulillah. ^_^

Jamuan Raya PDA

tempat : M214 Fakulti Pendidikan INTEC, Seksyen 17.
tarikh : 28 September 2011(30 Syawal 1432)
masa : Lunch hour
mood : sangat2 gumbira
tema : warna-warni di aidilfitri

 
dak 2 org kt dpn 2 nk nyelit gak

PDA members

with pn.Adzura

with miz fatin

the cake

fine. dorg pakse potong kek

haha. sdp je ak pgg tgn pn.rohaya

with pn.rohaya

mcm xikhlas je ak kan?

we. us

dan lagi. aksi memotong kek

sate

roti jala + rendang + ketupat

kak tah sponsored

pn.rohaya banje

extra from us

oke. blakon konon2 pndai.

din. bc doa mkn pn muke sedih.

fine.! aku gelojoh bukan?

with dr.aziah

dan kami lagi

sekian saje dari kami Group A members DPLI
bye.!

D'One Steak Seksyen 7, Shah Alam

salam readers.

28 September 2011 hari tu kan. nani, eja and nik banje aku makan kat D'One Steak kat Seksyen 7. ala kenkonon nak celebrate bufday aku tu. huhu. best2. dapat makan free je. ngeh2. kitorang g berempat je. sebab kitorang satu geng. lagipun aku sebenarnya tak tau pun yang dorang nak banje aku. huhu. ni la namenye rezeki di hari lahir. miahaha. poyo btul ayat aku. kehkeh. tu la 1st time kitoran masuk kedai tu sebab ade dak kelas yang suggest makan kat situ murah and best. so, ni la serba sedikit gambar kitorang malam tu.

sblm kejadian

bilik makcik nani

nik with eja

suasana kedai

model kedai. kehkeh

semangat Malaysia

mushroom soup

watermelon juice + durian belanda jus (recommended) + carrot susu

oh. ini bufday girl. hee



chicken chop

mixed steak

chicken gordon blue

ice cream

wah..kenyang2.

kami ^_^

thanks kawan2. lebiu. muah2.! ^_^

Thursday, September 29, 2011

29 September 2011


hari ni bufday saya.
ape perasaan saya?
mestila hepi. terkejut. teruja.
huhu.

semalam 28 September 2011,
saya ade jamuan raya dengan classmates and lecturers.
alang2. dorang suh saya potong kek sebab harini bufday saya.
perasaan? siyes rase nak nanges.!
tibe2 je kan.
thanks u ols.!
lebiu..lebiu.. muah!

malam 28 September 2011 tu.
nani, nik ngan eja ajak kua makan kat D'One Steak kat Seksyen 7.
tak sangka lak dorang nak banje saya.
katanye untuk celebrate bufday.
perasaan saya?
sumpah teruja.! pun rase nak nanges.
thanks korang. sayang korang.!

hari ni 29 September 2011,
tengah saya dok sorang2 dalam bilik.
tibe2 ade orang ketuk pintu bilik.
bila saya bukak.
"hepi bufday.!!"
OMG. dak pka datang bawak kek.!
perasaan saya?
totally speechless.
tibe2 debar je jantung ni.
dia bawak saya g dinner.
then saya teman dia maen futsal kat klang.
thanks darl. u r awesome.!


mane mr.B saya?
hehe. dia da cakap nak ajak kua esok.
tak tau la jadi ke tak kan.
doa2la jadi.
walaupun lambat sehari.
hopefully. sumtin yang hepi akan jadi.
tapi saya taknak berharap sangat.
sebab takut kecewa nanti.
papepun. hari ni saya sangat hepi.!

thanks pada sume yang wish and celebrate bufday saya.
luv u ols.! muah.muah.muah.!! ^_^



Wednesday, September 28, 2011

25 tahun? oh no..!!


hepi bufday to me.
hepi bufday to me.
hepi bufday.
hepi bufday.
hepi bufday to me.....................^_^

thanks to ol yang wish and celebrate bufday saya. *nak nanges!*

Monday, September 26, 2011

hish.!!

saya tak suka bila dia mengeluh sebab saya.
saya tak suka bila dia asyik ngadu masalah itu.
saya rimas bila dia badmood pasal benda camtu.
saya benci bila dia kata pening nak fikir macam2.
saya sangat benci bila dia kata dia pening fikir masa depan.
so, apekejadahnya saya ni untuk diri dia?
sebagai beban atau ape?
bila bercakap tu langsung tak fikir perasaan orang agaknya.
benci. benci. benci.!!
baek tak payah buat kalau asyik nak ngungkit camni k.
annoying.!

Sunday, September 25, 2011

Dedication for Mr.B

Datanglah sayang dan biarkan ku berbaring
Di pelukanmu walaupun tuk sejenak
Usaplah dahiku dan kan kukatakan semua

Bila kulelah tetaplah disini
Jangan tinggalkan aku sendiri
Bila kumarah biarkanku bersandar
Jangan kau pergi untuk menghindar

Rasakan resahku dan buat aku tersenyum
Dengan canda tawamu walaupun tuk sekejap
Karna hanya engkaulah yang sanggupkatakan aku

Karna engkaulah satu-satunya untukku
Dan pastikan kita selalu bersama
Karna dirimulah yang sanggup mengerti aku
Dalam susah ataupun senang

Dapatkah engkau s'lalu menjagaku
Dan mampukah engkau mempertahankanku

Bila kulelah tetaplah disini
Jangan tinggalkan aku sendiri
Bila kumarah biarkanku bersandar
Jangan kau pergi untuk menghindar 


by : Sheila On 7

Saturday, September 24, 2011

deeply damnly like this video

kisah sedih


harini hari sabtu.
patutnya time2 camni aku da kua dengan en.B
tapi tak tau kenape.
minggu ni dia ade hal.
family matter. hmm.
kat lua hujan turun selebat2nya.
kilat sabung menyabung.
guruh berdentum dentam.
aku? aku keseorangan dalam bilik.
mengharapkan sesuatu yang menarik berlaku.
tapi takde.
hampa. hmm.
terkilan rasa. lau tau camni, aku balik seremban.
niat hati nak celebrate 1st anniversary.
hanya tinggal harapan.
hati kecil ku menanges.
selebat hujan yang turun.
di atas katil aku sendiri.

menanges dan terus menanges. ='(

Thursday, September 22, 2011

Rezeki oh rezeki

salam readers.

muhasabah diri


testing2 123. hai semua.! arini aku sebenarnya takde idea nak tulis ape.
haha. so oleh kerana kebosanan tahap asbestos maka aku gagahkan jugak menaip.
muahahaha. giler mungkin. ntahla. sejak bergelar student semula ni aku susah nak tido awal.
ahaha. da terbese tido lambat sebab asyik melayan citer korea sampai lebam.
di samping menyiapkan asaimen yang dibuat last minutes.
ahaks. itu perkara normal bagi seorang student ye dak?
pagi tadi mak aku call. katanya aku dapat offer keje kat salah satu jabatan kerajaan.
oleh kerana time tu aku dalam kelas. so aku tak berapa nak excited sangatla.
lagipun arini 1st day bendera merah. huhu. so, mood agak teruk ye.
belaja pun sambil buat muke ngan kerut2 kening.
tak taula lecturer perasan ke tidak. ahh lantak ler. da sakit sangat kan. huhu.
okela. berbalik pada hal tadi. emm. camne aku nak describe kan perasaan aku ae.
sebenarnya aku terfikir selama ni mungkin aku kurang murah rezeki.
maksud aku dalam kerjaya la. tapi skang ni macam2 offer lak yang aku dapat.
tibe2 terfikir kejap aku tadi. kenapa bila ade rezeki melimpah2 pulak ia datang.
oh. mungkin inila namanya rezeki ade, cume lambat atau cepat je.
pas dapat call dari mak tadi aku terus anta mesej kat kawan2 aku yang intebiu skali aritu.

sila klik untuk tumbesaran




hope for good news. tapi dua2 mengecewakan. hmm. aku bersimpati untuk dorang.
lau boleh pas camtu je offer tu aku da kasi dorang da. tapi tak boleh.
tula. dulu aku ni kurang sabar. selalu fikir negatif.
rupa2nya Tuhan tu Maha Mendengar dan Pemurah.
Dia datangkan aku rezeki. cume lambat dari orang laen.
patutnya aku bersyukur sebab ramai lagi orang kat luar sana yang tak dapat peluang macam aku dapat skrang. kebetulan. hari aku intebiu untuk DPLI ngan offer ni dua hari berturut2 je.
lau ikutkan, memang aku tak dapat rasanya. tah pape je aku jawab tebiu aritu.
pelik jugak camnela aku leh terpilih untuk dapat offer tu. Alhamdulillah.
Ya Allah. hanya kepada Engkaulah aku bersyukur dan meminta pertolongan.
tadi aku mintak pendapat mr.B aku. perlu ke aku terima offer tu.
dia jawab " B bukan sape2 untuk halang sayang..bagi B, better jadi cekgu, tapi pape pun, minat sayang ke arah mane? pilih n jangan patah balik". haha. kompius jugak aku sebenarnya.
tapi aku paham. dia memang nak sangat aku jadi cekgu. ntahla sebab pe.
sebenarnya memang aku da tolak tawaran tu. yela, aku sah2 da masuk DPLI. takkan la aku nak lepaskan peluang yang da ade ni kan. rugi la. bukan sume orang dapat peluang cam aku ni.
aku pun da tetapkan ati aku ni untuk jadi cekgu yang terbaek untuk bakal anak2 murid aku nanti.
insyaAllah. semoga hati ini tabah untuk hadapi semua dugaan yang mendatang.
kepada kamu2 yang di luar sana. tolong jangan mudah berputus asa.
terus berusaha dan berdoa. insyaAllah. rezeki itu ada.
pengajaran yang aku dapat dalam hidup aku. sangat bermakna.

Thank you Allah. T_T

Wednesday, September 21, 2011

1st Anniversary


21 September 2010

teringat kenangan itu.
waktu kita sama2 masih mengenali ati budi.
waktu masih sama2 malu untuk memulakan.
ahh..rindu.!
Sayang rindu kenangan itu.
saat manis bersama B.
"i love you"
ungkapan keramat yang B lafazkan pada Sayang.
kenapa selama ini Sayang langsung tak mengendahkan setiap kata yang diluah.?
seringkali B ungkapkan "sayang"
cuma Sayang tak mahu mengaku.
menafikan perasaan yang mula berputik.
menidakkan ape yang terdetik di hati kecil ini.
perkenalan kita hanya bermula sebagai kawan.
mungkin sebagai kawan lama yang tidak pernah bertegur sapa sebelum ini.
aah. bila Sayang kenang kembali. malu pula rasa hati.
B. maafkan Sayang kerna tidak pernah sedar kehadiran B selama ini.
cinta sejati yang Sayang cari selama ini rupanya hanya di depan mata.
rupanya cinta itu adalah B. yang selalu menjadi tempat luahan hati sayang selama ni.
B tak pernah cakap pun selama ni B cintakan Sayang.
maaf andai hati ini lambat terbuka untuk B.
sekarang Sayang sedar. B adalah segalanya.
cinta yang Sayang cari2 selama ni.
B. terima kasih sebab hadir dalam hidup Sayang.
setelah sekian lama hati ini tertutup buat insan bernama lelaki.
tapi B hadir memberi kekuatan untuk Sayang kembali
percaya pada cinta. percaya pada takdir Illahi.
kini genap setahun hubungan kita.
B, thanks for being there for me.
Sayang harap B insan terakhir dalam hidup Sayang.
dan semoga saja Allah menyatukan hati kita
hingga ke akhirnya.


Aishiteru B sayang. 











Saturday, September 17, 2011

Dating @ Midvalley and e@curve

salam readers.

takde cite menarik pun. juz nak share perjalanan dating aku tadi.
huhu. memang sonok arini sebab dapat mengedate lagi dengan en.B.
mule2 kami g midvalley. kenkonon en.B nak g career fair.
masuk bape minit dia da bosan. lagipun dia bukan bawak resume pun.
sengal.! ahaih.padan muke. orang da pesan bukan nak dengar.
rasakan2. haha. kata nye "takde hasil kali ni" hehe.
pas g career fair kitorang p pekena Laksa shack kat dalam Jusco.
nah. tu dia.

at Laksa Shack

our meals
sebelum tengok wayang sempat kitorang karok kat red box kejap. hehe. lama bro tak nyumbang sore. gian2. hee.

karok time @ red box
pas tengok wayang " Johnny English Reborn" kat e@curve aku layankan kerenah en.B nak maen game lak.
hah. tengokla tu. kemaen lagi dia. macam pro la konon. huh. laayaaaan. ^_^

tgk tu. macam budak2. sempat dia.

pas abes en.B maen game. kitroang gerak ke shah alam. kena la balik  hostel kan lepas berjimba2. huhu.
sebelum balik sempat singgah gerai nasi kukus kat subang. untuk beli ni.tadaaaa.

nasi kukus. terbaek wok.! betul. tak tipu.!.






sekian. oke bye.!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...