Tuesday, August 30, 2011

Pengalaman Manis atau Ngeri?

salam reader.

sekadar gambar hiasan




hai u ol! selamat ari raya and salam merdeka sume.!
emm. tibe2 malam ni aku teringin nak cite pasal.
emm. pasal.emm. pasal.emm. pasal ape?
nak cite camne ae. alahai.
camnila. ape perasaan u ol bila festime nak jumpe parents bf or gf u ol?
mesti debar2 kan? kan? kan?
haa. aku tengah debar2 la ni.
esok. insyaAllah family bf aku nak datang umah.
oops.! bukan datang meminang oke.!
datang untuk beraya sambil berkenal2an dengan family aku.
ekceli aku tak plan pun sume ni.
tapi mak aku tu excited sangat nak jumpe bakal menantu.
hahaha. uik. tapi bukan maksud kitorang nak kawen dalam mase terdekat ni.
hehe. aritu bf aku tanye "sayang, nanti datang nak bawak ape?"
aku pun reply "ala. B bawak cincin sebentuk suda la"
hehe. gatai.! takde maknenye.
ni baru je sesi berkenal2an ae.
belum ke arah tu lagi.
insyaAllah lau ade rezeki tahun depan kot. lalala.
dulu. ni cite dulu la.
dulu aku penah datang umah ex bf aku.
siap tido sane lagila.
adela dalam dua kali kot.
pergh. perasaan mule2 tu memang kaw2 punye debar.
rase nak mamtik pulak.!
time tu macam2 aku pk.
boleh ke mak ayah dia terima aku ni?
ape aku nak cakap dengan parents dia nanti?
bila sampai tu nanti nak kena salam bapak dia ke tidak?
camne la adik beradik dia respon nanti?
pergh. sampai peluh2 jugakla aku reka dialog nak cakap nanti.
haha. last2 bila da jumpe hilang sume ayat2 yang aku reka tadi.
yang bagusnye. parents ex aku tu giler sporting.
baek. peramah.
yang paling best mak dia. memang terbaek wook!
sporting abesla. sonok pulak borak2 dengan mak dia.
siap peluk2 aku lagi.
huhu. time tu abes terbang sume neves aku.
syukur sangat. dapat jumpe dengan parents yang oke.
tapi.................







tu cite lame la u ol.
aku skang pun da tak kontek mak dia.
yela. aku ni sape nak kontek family dia lagi kan?
terkilan jugak. sebab mak dia memang baek.
siap anggap aku ni anak dia sendiri lagi.
sedih memang sedih. tapi nak buat camne kan?
aku anggap sume ni sebagai pengalaman.
cume aku sedih sebab mak dia sangat baek orangnye.
oops. terlebeh suda.
dala. malas pk.
yang penting.....
ESOK.!!





argh..! TAKUT nye aku.!
HOPEFULLY family bf aku oke.
dan semoga sume nye berjalan lancar esok.
AMIN. doakan aku oke.! ^_^

Monday, August 22, 2011

tiba2 ada peminat rahsia? oh. teruja.!

salam readers.



aritu bufday encik B saya.
saya tak tau camne nak celebrate.
saya ingat nak beli kek kat dia.
tapi saya tak tau kek ape yang dia suke.
tapi dia cakap dia pantang.
tapi pantang nampakla.hehe. saya geleng je.
takpela. lenkali saya celebrate.
21 ogos 2011.
kami berbuke pose di restoran d'kampung ape tah name dia.
tapi kat seksyen 7 je.
makan steamboat and BBQ.
satu kepala dalam RM15 je.
murah bukan?
tapi aku rasa tak best sangat pun.

raw materials

nasi goreng + nugget

roti jala

sayur-sayuran

hasilnya

gambar dua

mereka sangat comel. tapi tak sedap

BBQ chicken


ais krim - after mencekik

tempat kejadian

tibe2 ade peminat nak bergambar. terharunye saya!


dan oleh kerana ini.
saya tinggalkan study saya.


patutla saya malas study. test postpone lak ai.


ok bye.!

Saturday, August 20, 2011

sopink raya @ jalan TAR n bukak pose @ midvalley

salam readers.



lagi seminggu je lagi kita nak raya kan? so mesti aku rasa ramai da yang pegi menyopping kat jalan TAR or mane2 jela tempat menyopping kan? kan? kan?
sebenarnya aku pun g jalan TAR tadi dengan bf aku.
terkejut gak aku dia ajak g jalan TAR. tak penah2 di buat nya.
katanye nak cuci mata je. dia tak tau betapa ramai nye manusia kat jalan TAR tu especially lau dekat2 nak raya camni.
cam ulat taik.! hehehe. sori. agak kasar bahasa itu.
memang kitorang sampai2 tadi giler ramai la manusia
yang sedang bernafsu untuk bershopping.
nak2 kat SOGO. tak payah cakap pun korang da tau kan betapa sesak nye kawasan2 yang disebut2 itu.
lau korang bukan yang jenis tak kesah bersesak2 or ade penyakit asma. 
anda di nasihatkan agar tidak pergi ke kawasan2 ini ye.
harap maklum. ngee.
dalam pada tak nak beli pape tu bf aku dapat la baju melayu selai.
aku dapatla selendang dua helai. hehe.

at muaz textile

en. B sedang bz pilih baju

sempat lagi. hehe

us =)


kejap je kitorang kat jalan TAR. bf aku da tak le nak bernafas.
haha. padan muke. nak g sangat kan. lalala.
aku da bese. lagipun pompuan memang sanggup meredah ape saje janji dapat sopink. kikiki.
pas sopink kitorang terus ke mid valley untuk berbuka.
kitorang makan kat Noodle Station.
mule2 ingat nak makan Curry Mee dia yang sedap tu.
tapi tertukar plam lak sebab nak try ramadhan special dia.
ade nasi goreng. ayam 4 ketul. mayonis salad. air cincau. n aiskrim.
harga untuk satu set cuma RM20.90.

soya cincau

mine - fresh prawn

ayam n mayonis salad


en.B punye

aiskrim - pencuci mulut

the bill

doakan kami bahagia ye =)








Arini rasa sonok sangat dapat spend time dengan en.B.
thanks ye B sebab buat orang hepi arini.
luv u miz u.



ok. bye.!

Thursday, August 18, 2011

saya sedih ni. da 25 tahun saya hidup. ni la 1st time.

salam readers..

jagalah kebersihan gigi anda


u ols..i sedih ni. da 25 tahuni idup kat dunia ni.
ni la 1st time doktor gigi cakap "gigi awak berlubang ni. kena tampal ni"
giler aah! tak pernah terlintas dalam idup i akan tampal gigi.
no la doktor..! no la! i tak nak.! i tak sanggup.
da 25 tahun i pegang rekod tak penah tampal gigi.
i maseh nak kekal kan rekod tu leh tak?
tadi i cakap kat kawan i " lau aku tak nak tampal leh tak?"
kawan i cakap " baek ko tampal. nanti lagi teruk tau"
eeeyuuww.!! i takot.
nanti gigi jadi itam. i tak suke.
kawan i cakap "ko jangan la risau. skang ni plaster tu kaler putih la"
i cakap "oh. tapi i tak mo jugak"
kawan i geleng je. hehe.
maybe dia da malas nak dengar bebelan i.
emm. i blom buat appointment lagi untuk tampal.
tadi baru cuci gigi je.
rase lagi lega. karies sume da tanggal.!
yey! boleh raya dengan hepi.!



tapi..









i tetap tak mo tampal gigi.!











doktor. leh tak saya tak nak tampal gigi?
leh la doc. leh la. plez..plezz. kamu jangan nakal. hehe





bubbye.!!

berbuka bersama classmate DPLI

salam readers..


semalam. 17 ogos 2011 bersempena dengan cuti nuzul Quran. aku n classmate aku g berbuka bersama di Ayam Penyet APi kat seksyen 7 dekat dengan Jakel.
boleh tahanla pedas dia punye sambal. kaw2 punye pedas oke!
nasib baek sedap la jugak. dalam 23 orang yang datang. tapi sorang boys yang satu2nya kat kelas kitorang tu tak datang.
takpela. semalam pun da happening. wani bawak baby n hubby dia. comel giler baby wani.
geram nak cubit pipi dia. ee! geramnyeeeeeee!
olooo mucuk2.!


the menu

ayam penyet

rendang ayam

ehsan dari wani

air coklat blended tu pergh..


colourful airnye

PDA members

new members

us

the bill

wani n baby arisya =)    


bubbye!

Tuesday, August 16, 2011

sekadar nukilan hati

trust can't be 100%

salam readers..

hmm..tak taula kenapa..tibe2 datang idea aku nak cite pasal "trust" a.k.a percaya..
percaya yang aku maksudkan skang ni adela percaya kepada pasangan kita..
bagi aku..kepercayaan tu bergantung kepada individu tu sendiri camne dia nak letak tahap kepercayaan kepada pasangan dia..bagi aku...aku memang sangat susah nak percayakan orang...
even dengan family aku sendiri pun aku susah nak citekan masalah aku?
kenapa? ye..sebab aku susah nak percaya kan orang laen...
adekah ini masalah psikologi? aku rasa tidak..
ini adelah pemikiran individu itu sendiri..
sejauh mane dia nak letakkan kepercayaan kepada pasangan dia..
aku sendiri tak percaya kan boyfren aku 100%....
maaf..memang aku takkan trust dia lebih dari 50% buat masa skang...
kenape? sebab..dia lelaki...aku belaja dari pengalaman...
pengalaman dulu mengaja aku agar lebih berhati2 dengan insan bernama lelaki...
ok..memang betul..bukan semua lelaki macam tu...tapi almost rite?
perempuan..kamu jangan rasa megah lagi..kamu juga berkemungkinan besar untuk curang dengan pasangan kamu sendiri bukan?
banyak pengaruh sebenarnya dari pengalaman silam ni..
suatu ketika dulu..aku hanyala seorang wanita yang lemah..yang meletakkan sepenuh kepercayaan kepada lelaki...tapi itu hanya dulu..skang tidak lagi...
aku takkan membenarkan sesekali diriku diperbodohkan oleh insan bernama lelaki...
wahai kaum lelaki di luar sana...ingatla..hukum karma itu benar...
mungkin skang kamu di atas....satu masa kamu akan turut merasa bagaimana peritnya berada di bawah..
berada di pihak yang ditinggakan..berada di pihak yang ditipu....
perit...ya..memang perit....semuanya berlaku hanya kebodohan kita sendiri yang alpa dengan nikmat dunia..
pesanan ini juga untuk aku....kaum wanita..yang sering dikatakan lemah...
ayuh kaum wanita...jangan kamu terus jatuh apabila ditinggalkan cinta..
sesungguhnya Tuhan telah tetapkan sesuatu yang mungkin jauh lebih baek dari skang..
teringat ketika waktu aku ditinggalkan cinta..
hanya Tuhan yang tau betapa "down" nya rasa waktu itu...
setiap saat mata merembeskan airmata...
sampaikan makan nasi pun berkuahkan airmata..
ya..kuatnya impak cinta pertama...
tapi bagus..hikmahnya aku berjaya turunkan berat badan yang sedang naek mendadak waktu tu..
dan skang..aku mempunyai "gula2 hati"...
tempatku bermanja..bermesra...tempat aku meluahkan perasaan..kecewa..gembira..
tapi.............................................
bukan semudah itu aku mempercayainya..
kerna dia juga lelaki seperti dia....
lelaki yang tidak pernah cukup nafsunya..
tidak pernah untuk tidak berpaling sekali lagi bila terpandangkan perempuan cantek..
ya..aku harus berhati..tidak memberikan cinta sepenuh hati..
kerna cinta yang paling Agong..adalah cinta kepada Nya...



~salam nuzul Quran~

family gether2 bukak pose

salam readers..

lately aku selalu mention dalam facebook aku nak makan tu la..ni la kan?
maksud aku makanan yang mak aku masak..
balik baru ni aku request nak makan ikan keli percik & ikan patin bakar..
so..memang aku dapat la...alhamdulillah..
bestnye la dapat mak macam mak aku ni...hehe...thanks mak...
sayang mak...
balik tu jugak celebrate bufday mak..."hepi bufday mak!"
bawah ni serba sedikit gambar time balik baru ni..


ikan keli percik

ayam percik

gulai nenas udang

kebab roti pita

mak, kngah n qistina

bufday cake mak

best kan mak aku??
sape nak jadi anak angkat mak aku? angkat tangan..!!
hehe..ok bye!

Monday, August 8, 2011

berbuka bersama B sayang =)

salam readers..

ehem2..kite nak cite ni..*gediks*
wiken baru ni kite pakse bf kite bukak pose dengan kite tau..
heee...kejam tak kite?
aahh..! kite tak kire! kite nak jugak..nak jugak!
ekceli ari jumaat tu kite gaduh dengan bf kite..
kaw2 punye gaduh...
sampai kite mintak clash..
ala....besela kite...
saje nak amek perhatian la tu..hehehe..
meh kite cite..meh..
sabtu tu kite buat2 majuk dengan bf kite..
kite cakap "B, tak payahla susah2 datang..orang buke kat kolej je"
ala..mulut kite je cakap camtu..
padahal...dalam ati..melompat2 tak sabar tau..heee.
tapi dia nak pujuk kite..
dia datang jugak..
kitorang pun g la Jusco Bukit Raja..
decided makan kat Kenny Roggers je..
kite tak setuju ekceli..
sebab mahal..pastu tak sedap pun bagi kite..
tapi da bf kita nak jugak..kite on jela..
kat bawah ni gambar kt KRR
tadaaaaa...!



specially reserved to_______

en.B punye

kite punyeee

air kite yang oren tu..tak sedap! air B yang mango tu..sedap! tak aci!

the muffin- vanilla..sedap!


ahadnye plak..kite decide nak beli kat bazaar je..
kite ngan bf kiter g bazaar kat stadium melawati..
memang meriah dan panas..
padat giler dengan manusia2 yang berebut nak beli makanan..
macam2 kite beli..
ade ayam golek..nasi beriani..karipap giant..
air mangga..murtabak..roti jala..
haa..rabak jugakla poket kite aritu..
hee..takpela..janji bf kite hepi..
semalam kan dia da banje kite..
so ari ahad kite lak la banje dia...
pas beli sume kite ngan bf kite g buke kat dataran masjid shah alam..
mule2 tu cam takde orang je..
lame2 ramai plak yang datang...
syok jugak tau buke kat situ..heeheee...
bf kite bestla..dia bawak kat tempat camtu..
kite sukeeeeee sangat!

muke kite time baru sampai

ape motif? hee..mane gambar bf kite? dia tak suke bergambar..dia pemalu,,



ok bye..!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...